Een persoonlijke update, geschreven door Wesley

We schrijven 11 maart 2020, mijn partner L en ik liggen zomaar wat te denken. We denken aan al die evenementen die niet meer doorgaan, zoals de Utrecht Canal Parade, waar mijn partner L zich al een jaar op verheugd. Hen heeft immers een boot voor de polyamorie community, dit jaar zou ik voor het eerst meevaren in Utrecht. En wat te denken van de Amsterdam Canal Pride, ik grap nog dat hen dan voorbereidingen kan treffen om daar misschien mee te varen, een mooie droom, wie weet.

Dan komen we beide met het idee om digitaal iets te organiseren voor polygroepen, maar er zijn er al zoveel en wat willen we dan. Na wat brainstormen was de Poly Millennials groep aangemaakt. Niet wetende wat zou komen, volgen de eerste leden uit andere poly groepen en bekenden. Al snel groeit het aantal aanmeldingen met tientallen per dag, L en ik maken een verdeling van taken. Na enkele weken blijven de aanmeldingen binnenstromen. Ook wat gecontribueerd wordt in de groep is verbazingwekkend veel, dit hadden L en ik zeker niet verwacht. We zien enorm mooie gesprekken, de eerste ontmoetingen tussen Poly Millennials zijn een feit, een fijne sfeer ontstaat.

Bij het ledenaantal van 400, ergens eind April, besluiten we een eerste digitale Poly Millennials borrel te organiseren. Met dank aan de adviserende rol van Polyamorie Nijmegen, hulp en veel support, zijn we, soms dag en nacht, bezig met de organisatie, processen en teksten van de eerste borrel. De website volgt in de week van deze borrel. Omdat ik mijn eigen webserver heb en dit jarenlang mijn vak was, is dit voor mij een leuke en eenvoudige klus. Even terug naar mijn ‘nerd’ tijdperk van 20 jaar geleden, een hele zondag nacht werk ik eraan.

Terwijl mijn partner L zich bezig gaat houden met de spelletjes, ga ik de techniek van Zoom configureren en verzorg ik dat de aanmeldingen correct worden verwerkt. We maken een checklist zodat dit werk in de toekomst makkelijker zal zijn. De promotie volgt enkele dagen voor het evenement. Op vrijdag 15 Mei is het dan zover, de eerste digitale Poly Millennials borrel is een feit, L en ik eten wat, we zijn goed voorbereid om de avond en nacht door te komen. Met zo`n 65 aanmeldingen verwachten we zo`n 45 tot 50 leden te verwelkomen.

Het is een geweldige nacht, veel bekende maar ook onbekende gezichten volgen, omdat het beheer van Zoom meetings voor mij redelijk nieuw is, is het even wennen. Ik ben er enorm druk mee terwijl L enorm druk is met de spelletjesroom. De sfeer is gemoedelijk, vrolijk en verloopt volgens plan. Tussendoor moeten L en ik dan toch ingrijpen, er is 1 persoon waardoor de safe-space waar we ons zo op focussen, voor eventjes in gevaar komt. Gelukkig is dit snel afgerond na een 1 op 1 gesprekje met deze persoon, we verwijderen deze persoon uit deze digitale borrel.

Op 1 Juni zijn er inmiddels 538 leden, welke in totaal 346 berichten hebben geplaatst met 7470 opmerkingen en 15985 reacties. Een geweldig aantal, voor een groep welke nog geen 3 maanden bestaat. Inmiddels staat ook het tweede evenement, de Poly Millennials Post Pinkster Gameday, gepland op 7 Juni. Een middag evenement, zodat we ook eens vroeg kunnen afsluiten.

Toekomstige evenementen kan je overigens vinden via onze evenementen kalender.

Het is een hele onderneming, maar wel een mooie, leuke hobby. Soms is het even lastig, maar dat ik op deze manier een dergelijke groep samen met L mag beheren, is een voorrecht. Het is soms even onderling kibbelen, ieders belangen en wensen samenvoegen tot een proces, maar ach, we komen er wel uit. Nu denken we na over de verdere ontwikkeling en evenementen, wat kunnen we nog meer doen om consensuele non-monogame liefde meer bekendheid te geven, we gaan door en zoeken verder.

Think big, start small – Seth Godin

Nieuws van Polymillennials ontvangen?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.