Intro

In deze versie zijn er twee plekken: Het dorp en de retraite. In zowel het dorp en de retraite wonen Polyamorieten en Monolieten. Deze mensen zijn door een noodlottig spel van de God Loki bij elkaar terecht gekomen. Jarenlang leefde ze in vrede van elkaar gescheiden, met groot respect voor elkaar. De Monolieten geloven in monogame relaties en de Polyamorieten in meer liefdes. Met groot respect maar toch gepaste afstand ervoeren zij rust en vrede. Maar Loki veroorzaakte onrust en chaos door de harten en geesten van mensen te beïnvloeden. Tussen de Monolieten begaven zich opeens Polyamorieten en visa versa. Onrust nam toe en het was aan de mensen zelf om ervoor te zorgen dat zij hun veilige haven weer zouden creëren. In het dorp of de retraite.

Doel van het spel

Kom op de plek terecht waar je enkel en alleen met leden van jouw ‘groep’ bij elkaar zit, zijnde: Monolieten, Polyamorieten of alle geliefden.  

Voorwaarden voor winnen

  • Het dorp hoeft niet uit alle Polyamorieten of Monolieten te bestaan. Als het dorp bijvoorbeeld bestaat uit 8 Monolieten en de retraite uit 2 Monolieten en 8 Polyamorieten dan heeft het dorp met de 8 Monolieten gewonnen.
  • De geliefden spelen voor zichzelf en moeten ervoor zorgen dat ten minste alle koppels in 1 dorp zitten, ongeacht of ze Monoliet of Polyamoriet zijn.
  • Zowel het dorp en de retraite beginnen met een Cupido en Aphrodite die de koppels vormen. Zij krijgen te horen van elkaar wie de ander is. Zij hebben enkel en alleen een lat relatie en kunnen niet fysiek dicht bij elkaar zijn. Als er in het dorp of de retraite zij beiden aanwezig zijn kan je niet winnen tot een van de twee weg is.

Rollen die gespeeld worden

De liefdes goeroe (1x aanwezig)
Heeft 2 drankjes: Mono en Poly drankje. Kan ervoor kiezen 1 van deze 2 drankjes te geven aan een burger. Die burger verandert diens voorkeur wanneer van toepassing. (Wanneer een Polyamoriet een poly drankje krijgt verandert er niets)

Cupido & Aphrodite (Start: Cupido in 1 kamer en Aphrodite in 1 kamer)
Starten beiden in een andere kamer apart van elkaar. Zij kiezen de eerste nacht de koppels uit (hoeveel koppels en welke relatie vorm wordt aangegeven door de spelleider). Cupido en Aphrodite worden normale burgers na deze taak maar er kan niet gewonnen worden als Aphrodite en Cupido bij elkaar in 1 kamer zitten.

De geliefden (Dat zijn tussen de 7-11 personen)
Zij zijn verbonden aan elkaar voor het leven. Wanneer zij niet bij elkaar zijn, zijn ze dood ongelukkig. Zij winnen als alle geliefden koppels bij elkaar zitten in 1 kamer.

Dorpsoudste (2x aanwezig, 1 per kamer)
Geeft beslissende stem bij gelijke stemming. Wanneer de dorpsoudste eruit gestemd wordt geeft de dorpsoudste diens rol aan een speler naar keuze

De helderziende (1x aanwezig)
Kan in de nacht in diens kristallen bol kijken wat voor rol of wat voor liefdesvoorkeur de speler heeft. Ziet bij Cupido en Aphrodite ‘gewone burger’ en bij liefdesvoorkeur ‘neutraal’.

De hartendief (2x aanwezig)
Kiest zelf of die kiest voor een Monoliet of Polyamoriet voorkeur. Speelt daarna verder als gewone burger.

De diplomaat (2x aanwezig)
Kan ervoor kiezen bij het weggestemd worden naar het andere dorp iemand anders mee te nemen, kan de relatie therapeut meenemen zonder dat de relatie therapeut diens specialiteit in kan zetten.

De experimentalist (1x aanwezig)
Kan diens rol ruilen met iemand anders wanneer die het dorp verlaat, deze wordt dan de experimentalist en kan deze eigenschap inzetten in het andere dorp (de liefdesvoorkeur blijft altijd hetzelfde)

De relatietherapeut (1x aanwezig)
Als deze persoon gekozen wordt in de stemming dan maakt de relatie therapeut kenbaar wat diens rol is en blijft de relatie therapeut in het dorp/retraite. De relatie therapeut kiest welke 3 personen er weggaan.

Aanwezig in het spel: 12 speciale rollen exclusief de geliefden